Instruktørutdanning/ Hundetrenerutdanning

Er du mer enn gjennomsnittlig interessert i hund, og ivrig etter å lære mer?

Da er hundetrenerutdanningen/instruktørutdanningen riktig for deg. Dette er kurset for deg som ønsker å jobbe som instruktør i fremtiden, for deg som må håndtere hund i arbeidet ditt (om det er i dyreforretning, kennel, hundelufting etc.) eller for deg som rett og slett bare vil lære mer om hund generelt, har utfordringer med egen hund, om du er oppdretter etc. Her har du en meget spennende tid i møte!

Nordby`s Hundesenter har drevet instruktørutdanning i 14 år, og vi er veldig stolt over vår utdanning. Vi utdanner instruktører til egen hundeskole og for andre hundeskoler/klubber.

Utdanningen ledes av en av norges beste instruktør og adferdsekspert Vegar Nordby. Vegar er eier og driver av Nordby`s Hundesenter. Til daglig jobber Vegar med utfordrende adferd og holder kurs innenfor dette, han avholder "ordinære" hundekurs daglig og avholder div. spesialkurs i egen hundeskole og for andre hundekoler og klubber. 

Instruktørutdanningen er todelt; teoretiske seminarhelger, og samlinger der det legges vekt på praktisk dressurarbeid og instruksjon.

 

Kunnskap - Ferdigheter - Holdninger

* Teoretisk kunnskap og holdninger

* Praktisk kunnskap og ferdigheter innenfor instruksjon

* Praktisk kunnskap og ferdighet med egen og fremmed hund

 

Her er noen av temaene som er pensum i vår utdanning:

Teori:

Vi går i dybden av bl.a. hundens historie og opphav, rasekunnskap, hundens utviklingsfaser (fra valp - voksen), etologi, motivasjoner, aggresjoner, læringspsykologi/adferdsanalyse, ernæring, hund vs. ulv, obstetrikk hus hund, genetikk avl og oppdrett, pedagogikk, presentasjonesteknikk  med mer..

Hva er dominans, rang, lederskap, underkastelse, korreksjon osv osv... Vi diskuterer synsing, fag, forskning, vitenskap... og deler våre teoretiske og praktiske erfaringer. Vi ser på filosofier og teorier og endring av holdninger gjennom tiden.  

Praksis:

Her vil det være fokus på hundetreneren. Vi tar for oss dressurarbeid, metodevalg, praktisk trening med egen og fremmede hunder, caseløsninger, hundesporter m.m.

Instruktørens rolle som inkluderer presentasjonsteknikk, pedagogikk, gruppepsykologi, instruksjonsteknikk, demonstrasjonsprosedyrer og drillarbeid.

I tillegg vil du lære hvordan du skal lære bort (didaktikk) og du vil utvikle deg enormt på personlig plan når det gjelder å være leder/senter i en gruppe.

Ved siden av å ta utdanningen kan du få være observatør på våre kurs for å lære deg hvordan vi kurser i praksis.

 

 

Målet med utdanningen - Kunnskap - Ferdigheter - Holdninger:

Vår utdanning legger vekt på at du som person skal få god og nyttig kunnskap om hvordan trene hund og eiere, hvordan bli en bedre hundetrener. Vi ønsker å bidra til at man har sunne og gode holdninger til oppdragelse og hundetrening. Etter utdanningen vil du være godt rustet med informasjon, kunnskap og teknikker til å kunne være instruktør. Vi har stort fokus på trygghet og sikkerhet i det å kunne stå i en forsamling å prate.  Mange erfarer å få mye bedre selvtillitt/selvsikkerhet hvor man bedre takler også hverdagens utfordringer, som å holde taler, foredrag, presentasjoner osv.

Vi krever av oss selv!!!

Teoretisk ryggdekning for valgt treningsmetode!

Praktisk ryggdekning for valgt teori!

 Tilbakemelding fra deltagere:

Tone sier følgende:

Instruktørkurset med Vegar Nordby kan anbefales på det varmeste, om du vil lære mer om hund og/eller ønsker å jobbe som instruktør. Vegar er en veldig dyktig kursholder, som inspirerer, motiverer og begeistrer sine elever. Alle vi 7 som gikk på kurset er strålende fornøyd. Han skapte et stort engasjement i gruppa, et supert samhold hvor vi alle hadde lyst til å bidra og lære. Vi har lært det vi trenger for å kunne gå i gang som instruktører, og ellers sentrale temaer for å forstå hundens adferd, utvikling fra valp til voksen, lederskap og læring, og mye mer. Vi har også vært igjennom praktisk trening med hund, både i instruktørrollen og innlæringsprinsipper av forskjellige øvelser.

Marianne sier følgende:

Nordby`s Hundeskoles Instruktørutdanning er helt rått! Han er utrolig kunnskapsrik, engasjerende, han skaper rom for å diskutere og å tørre ha egne meninger, og har stor takhøyde og toleranse. Veldig godt miljø hos Nordby! Det har vært et helt fantastisk lærerikt år! Dette er det morsomste jeg har gjort! Jeg har lært utrolig mye og har bare lyst til å lære mer! Anbefales på det sterkeste!

 

Datoer for samlingene er: 

1.   27-29 mars

2.   24-26 april

3.   22-24 mai

4.   19-21 juni

5.   28-30 august

6.   25-27 sept

7.   23-25 oktober

 

Klokkeslett for helgsamlingene;

fredager kl. 18-21, lørdager kl 10-15 og søndager kl 10 til 15 

 

Prisen for utdanningen er totalt kr 21.600,- inkl. eksamner.

 

 

Har du lyst til å bli instruktør eller bare lære masse om hund? Vi har en meget spennende og innholdsrik tid foran oss!

Ta kontakt med Vegar Nordby på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller tlf: 920 46 716

Les mer om Vegar Nordby ved å trykke på linken her.

Velkommen til kurs i Drammen

Vi gleder oss til å ta i mot deg og din hund

Kurs med ledige plasser

Ingen kurs tilgjengelig. Du kan sjekke våre andre kurslokasjoner eller sjekke innom på et senere tidspunkt for å se om vi har lagt ut nye kurs!

Vi tilbyr våre kurs følgende plasser:

Kurset holdes:
Industrigata 4, 3414 Lierstranda

I Lier tilbyr vi kurs på alle nivåer. Her er det noe for enhver smak. I Lier holder vi den praktiske delen av kursene utendørs på Tomra sine områder. Her har vi god plass rundt oss. Den teoretiske delen som er første kurskveld blir holdt på Gulskogen skole med Vegar Nordby som foredragsholder.

1